Coronamaatregelen

Laatste update: vrijdag 17 oktober 2020

 

Ons werk wordt beïnvloedt door de maatregelen die getroffen zijn om verspreiding van covid-19 te voorkomen. Op deze pagina leest u wat de gevolgen zijn voor de diverse shoots en welke gevolgen dit heeft voor uw boeking. 

Bij nieuwe maatregelen passen we deze pagina zo spoedig mogelijk aan. We proberen deze pagina regelmatig te updaten, ook voor ons is het zoeken naar wat binnen ons vakgebied wel en niet is toegestaan. 

Ook wij zoeken naar hoe wij invulling kunnen geven aan ons werk. We proberen onze klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen, maar zijn gebonden aan de landelijk geldende regels. Wij hopen dan ook op uw begrip en medewerking.

 

 

Afspraken boeken

Op dit moment kunt u niet zelf een afspraak inboeken. Een afspraak maakt u door ons te mailen of een privébericht naar onze pagina te sturen. Wij nemen contact met u op en kijken wat de mogelijkheden zijn. Graag horen we van u met hoeveel mensen u op de foto wil, uit hoeveel huishoudens u komt en hoeveel mensen boven de 13 jaar aanwezig zijn. Zo kunnen wij bij nieuwe maatregelen direct beoordelen of uw afspraak door kan gaan. Voor het door laten gaan van een shoot zijn wij afhankelijk van de samenstelling van uw gezelschap en zullen daar naar handelen. 

Lever ons ook bij familieshoots de juiste informatie aan over het aantal huishoudens. Wees eerlijk in uw informatie ter bescherming van onze fotografen. Wij willen ons werk graag binnen de regelgeving uitvoeren.

Wat de maatregelen betekenen voor reeds geboekte en eventueel betaalde afspraken, leest u onder een ander kopje op deze pagina.

 

Mondkapjes

Onze foto- en videografen gebruiken in binnenruimtes, dus zowel in de studio als bij fotografie aan huis, een mondkapje. Wij verzoeken onze klanten uitdrukkelijk om in aanwezigheid van onze fotograaf ook een mondkapje te dragen zolang er niet gefotografeerd wordt. Dit ter bescherming van onze fotografen.

 

 

Wat mag op dit moment niet?

 • Op dit moment mogen er niet méér dan 4 mensen (13+) uit verschillende huishoudens bij elkaar komen. Voor onze shoots betekent dit dat onze fotograaf meegerekend wordt.
 • Er wordt anderhalve meter afstand tussen de personen uit verschillende huishoudens in acht genomen.
 • Bestaat een familie uit meerdere huishoudens, houdt u zich dan ook aan bovenstaande regel.
 • Evenementen en minifotoshoots gaan voorlopig niet door. Onze kerstshoots stonden al gepland. Zie hiervoor het kopje kerstshoots.
 • Voor onze shoots aan huis geldt dat wij gezien worden als bezoek. De regel is dat u 1x per dag maximaal 3 bezoekers mag ontvangen. Houd daar rekening mee.

 

Verder op deze pagina leest u wat de gevolgen zijn voor de diverse shoots en ziet u wat er wel en niet mogelijk is. 

 

Kerstminishoots

Op 14, 18, 25, 28 november stonden kerstminishoots in onze studio gepland, waarvoor ook al diverse boekingen zijn gedaan. Nieuwe boekingen zijn niet mogelijk zolang wij nog geen volledige duidelijkheid hebben over hoe wij deze shoots invulling geven.

Heeft u al geboekt, dan ontvangt u vanzelf bericht van ons. U hoort of de shoot door kan gaan, of het door u geboekte tijdstip aangepast wordt en op welke manier er aan de shoot vormgegeven wordt.

Mogelijk volgt er op 29 november een kerstminishoot buiten, zodra bekend is of dit binnen de regelgeving haalbaar is. Meer info volgt.

 

 

Fotografie in onze studio

In onze studio nemen wij de nodige voorzorgsmaatregelen in acht. Wij verzoeken u dringend een mondkapje te dragen, zolang u niet op de foto gezet wordt. 

We kunnen een maximale hoeveelheid mensen kwijt, afhankelijk van het aantal huishoudens waar een gezelschap uit bestaat. Daarom houden wij de volgende regels aan:

 • maximaal 3 mensen (13+) uit 3 verschillende huishoudens óf
 • maximaal 9 personen uit één gezamenlijk huishouden

Komt u niet uit één huishouden, dan houd u anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar en natuurlijk ook ten opzichte van onze fotograaf.

 

 

Welke shoots kunnen doorgaan?

Studiofotografie

 • Portret
 • Zakelijke fotografie
 • Liefdeskoppel
 • Dieren
 • Cakesmash
 • Borstvoeding
 • Familie/vrienden

Houd voor bovenstaande shoots de voorwaarden zoals genoemd onder het kopje studiofotografie aan.

 

Buitenfotografie

 • Portret
 • Liefdeskoppel
 • Dieren
 • Zwangerschap
 • Familie/vrienden

Voor buitenshoots geldt ook dat u met maximaal 3 mensen uit 3 verschillende huishoudens mag komen, onze fotograaf telt mee als 4e persoon uit een 4e huishouden. Houd anderhalve meter afstand aan wanneer u niet uit één huishouden komt.

 

Aan huis

 • Lifestyle 
 • Newborn

Voor shoots aan huis gelden de algemene regels:

U ontvangt maximaal 1x per dag maximaal 3 bezoekers aan huis. Onze fotograaf wordt gezien als bezoek. Komt onze fotograaf, dan kunt u dus geen ander bezoek ontvangen. Onze fotograaf moet anderhalve meter afstand kunnen houden en wij verzoeken u dringend om mondkapjes te dragen zolang u niet gefotografeerd wordt. Ook onze fotograaf draagt een mondkapje.

 

 

Geboortefotografie

Aanwezig zijn bij de geboorte is voor ons afhankelijk van de regels van de verloskundigenpraktijken en de ziekenhuizen. We moeten rekening houden met het aantal mensen uit diverse huishoudens dat aanwezig is en de anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar moet gewaarborgd kunnen worden. In overleg met klant en verloskundige/ziekenhuis kijken we of geboortefotografie haalbaar is. Ook horen wij graag welke beschermende materialen wij nodig hebben, zoals een mondkapje, handschoenen en schort. Mochten wij vanwege covid-19 niet aanwezig kunnen zijn bij de bevalling, krijgt de klant €50,- van de aanbetaling retour. De klant kan er ook voor kiezen om dit bedrag niet retour te krijgen, maar om in plaats daarvan de zelfgemaakte foto’s door ons te laten bewerken in kleur en zwart-wit.

Belangrijke tip: vermeld in je geboorteplan dat jullie graag foto’s willen van de bevalling en vraag of -mocht er geen geboortefotograaf aanwezig mogen zijn- het aanwezige (ziekenhuis)personeel foto’s wil maken van de bevalling. Laat weten dat foto’s voor jullie van hele grote waarde zijn! 

 

 

Bruidsfotografie

Voor bruidsfotografie kijken we in direct overleg met de klant naar de mogelijkheden.

 

Videografie

Voor onze videografie gelden uiteraard dezelfde regels zoals hierboven genoemd bij fotografie. Let op, boekt u een video- en fotograaf, dan zijn er dus al twee mensen uit twee huishoudens aanwezig, die ook ten opzichte van elkaar anderhalve meter afstand in acht moeten kunnen nemen. 

 

Wat betekenen de maatregelen voor mijn geboekte, maar nog niet betaalde afspraak?

Heeft u een shoot geboekt, maar nog niet betaald? In overleg met onze klanten zoeken wij naar een oplossing. Het kan zijn dat de shoot geannuleerd of verplaatst moet worden. Ook voor ons als fotografen is dit een vervelende situatie. We zoeken naar de best-mogelijke oplossing voor beide partijen, maar houd er rekening mee dat covid-19 van beide partijen offers vraagt. 

 

Wat betekenen de maatregelen dit voor mijn geboekte én reeds betaalde afspraak?

Reeds gedane betalingen worden niet teruggestort. U bent de waarde van de shoot echter niet kwijt. Het kan zijn dat een geboekte en betaalde afspraak geannuleerd of verplaatst moet worden. U als klant houdt de shoot tegoed. We zoeken samen naar een nieuwe datum óf u ontvangt een cadeaubon ter waarde van het betaalde bedrag en levert deze op een later moment in. Deze cadeaubon is onbeperkt geldig.